Avantaje oursourcing IPI SOLUTIONS ROMÂNIA

Avantaje outsourcing în România

Articole generale , , , , , , 0 Comments
Durata de citire: 5 minute

Avantaje outsourcing :: Principalele avantaje ale outsourcing-ului

Externalizarea vă poate ajuta afacerea să reducă costurile, să inoveze și să crească

Externalizarea este practica comercială de a contracta o parte externă pentru a se ocupa de anumite sarcini în loc să angajeze noi angajați sau să atribuie anumitre sarcini personalului existent. Este o modalitate populară pentru companii de a reduce costurile operaționale și de a eficientiza operațiunile, gestionând în același timp funcții importante.

Sarcinile externalizate pot fi ocazionale, cum ar fi angajarea unui contabil care să vă facă taxele o dată pe an. Ele pot fi, de asemenea, o parte obișnuită a operațiunilor comerciale, cum ar fi contractarea unei firme de curățenie mai degrabă, decât angajarea unui personal.
 

Avantajele externalizării

Companiile cărora le externalizați pot fi consultanți independenți sau alte mari companii. Indiferent de mărimea afacerii cu care lucrați, contractarea sarcinilor operaționale poate oferi o varietate de avantaje.

Important de luat în calcul

Externalizarea vă ajută să:

 • Vă concentrați pe sarcinile de bază
 • Obțineți costuri mai mici
 • Promovați creșterea companiei
 • Mențineți controlul operațional
 • Oferiți flexibilitate personalului
 • Asigurați continuitatea și gestionarea riscurilor
 • Dezvoltați personalului intern

De la PFA până la corporații mari, companiile de orice dimensiune pot utiliza  externalizarea pentru a-și ajuta compania să crească și să se extindă, menținând în același timp cheltuielile cât mai mici.

 

Concentrați-vă pe activitățile de bază

Operațiunile de back-office ale unei companii tind să se extindă în perioade de creștere rapidă. Această extindere vă poate lega resursele umane și financiare în detrimentul activităților de bază care au făcut ca compania dvs. să aibă succes în primul rând.

avantaje oursourcing IPI SOLUTIONS ROMÂNIANotă: Externalizarea unor activități importante, dar banale, vă poate permite să vă reorientați resursele interne către activitățile care vă fac profitabil fără a sacrifica calitatea sau serviciile.

 

De exemplu, să presupunem că firma dvs. are un contract mare care va crește semnificativ volumul de achiziții într-o perioadă scurtă de timp. Prin externalizarea responsabilităților de achiziție, eliberați personalul pentru a se concentra asupra contractului în sine. 

 

Avantaje outsourcing :: Mențineți costuri mai mici

Uneori, cheltuielile cu achiziționarea de echipamente sau necesitatea unei noi locații pot fi prohibitive. În aceste cazuri, externalizarea este mai rentabilă decât extinderea operațiunilor pe plan intern.

Dacă creșterea afacerii dvs. are ca rezultat o nevoie crescută de spațiu de birouri, încercați să externalizați operațiuni simple, cum ar fi telemarketing-ul sau introducerea de date, mai degrabă decât să vă mutați într-o locație nouă. Ar putea costa mult mai puțin decât prețul extinderii și este atât mai eficient, cât și mai puțin costisitor decât mutarea. 
 

De asemenea, externalizarea poate reduce costurile prin reducerea cheltuielilor asociate cu atragerea de noi angajați, cum ar fi:

 • O căutare a posibililor candidați pe internet
 • Achiziția de echipamente noi (calculator, caști, mouse, imprimantă etc.)
 • Asistență medicală și alte beneficii
 • Impozitele pe salarii
 • Nevoia crescută de lucrători în funcții de conducere și resurse umane
 

Lucrul cu o companie specializată în outsourcing (BPO România), mai degrabă decât cu angajații, poate reduce la minimum aceste costuri, permițând companiei dvs. să obțină aceeași sumă pentru mai puțin.

 

Promovarea creșterii

Costurile  generale  ale unor operațiuni sunt extrem de mari, dar poate doriți să le oferiți pentru a satisface clienții, pentru a vă extinde modelul de afaceri sau pentru a concura pe piață. Externalizarea poate fi o opțiune bună dacă costul extinderii pentru a gestiona aceste operațiuni este prea scump, ar dura prea mult timp sau ar crea ineficiențe în modelul dvs. de afaceri.

avantaje oursourcing IPI SOLUTIONS ROMÂNIADe exemplu, micul cabinet al medicului dumneavoastră dorește să accepte o varietate de planuri de asigurare, dar un membru al personalului nu poate ține pasul cu toți furnizorii și regulile diferite. Externalizarea către o firmă specializată în facturarea medicală va costa mai puțin decât angajarea de personal suplimentar calificat sau instruirea personalului existent, crescând totuși beneficiul pentru clienții dvs.

 

Mențineți controlul operațional

Operațiunile cu costuri în creștere ar trebui luate în considerare pentru externalizare. Departamentele care ar fi putut evolua de-a lungul timpului în zone necontrolate și slab gestionate sunt candidați buni. O companie de externalizare poate aduce de multe ori abilități de management mai bune companiei dvs. decât ceea ce altfel ar fi disponibil fără o restructurare semnificativă.

avantaje oursourcing IPI SOLUTIONS ROMÂNIADe exemplu, să presupunem că departamentul dvs. IT are prea multe proiecte, nu are suficienți oameni și un buget care depășește cu mult contribuția sa la organizația dvs. Un acord de externalizare cu un contractor IT va obliga conducerea să acorde prioritate solicitărilor acestora, aducând proiectele și cheltuielile înapoi sub control.

 

Oferiți flexibilitate de personal

Externalizarea permite operațiunilor sau departamentelor care au cerințe ciclice să aducă resurse suplimentare atunci când sunt necesare. Compania de externalizare poate fi eliberată atunci când lucrurile încetinesc din nou, menținând flexibilitatea unei companii.

avantaje oursourcing IPI SOLUTIONS ROMÂNIAPont: Funcțiile de externalizare, cum ar fi atunci când departamentul dvs. de contabilitate este limitat în timpul perioadei de impozitare și a perioadelor de audit, oferă resursele suplimentare de care aveți nevoie pentru o perioadă fixă ​​de timp la un cost constant. Lucrul cu aceeași firmă de contabilitate sau contractor de fiecare dată oferă consecvență în plus față de flexibilitate.

 

Avantaje outsourcing :: Asigurați continuitatea și gestionarea riscurilor

Perioadele de rotație ridicată a angajaților pot adăuga incertitudine și inconsecvență unei afaceri. Externalizarea asigură un nivel de continuitate companiei, reducând în același timp riscul pe care un nivel de operație neadecvat îl poate aduce, chiar și pe o perioadă scurtă de timp. 

 

avantaje oursourcing IPI SOLUTIONS ROMÂNIADe exemplu, managerul dvs. de resurse umane este în concediu medical prelungit, iar asistentul său administrativ pleacă pentru un nou loc de muncă. Externalizarea funcției de resurse umane reduce riscul și permite companiei să continue să funcționeze în timp ce managerul nu este disponibil. De asemenea, vă oferă timp să angajați un nou asistent fără a vă grăbi să luați decizia, deoarece biroul nu are personal suficient.

 

Dezvoltarea personalului intern

Un proiect amplu poate necesita abilități pe care personalul dvs. nu le deține. Externalizarea la fața locului, în care aduceți antreprenori pentru a opera în propria locație, vă poate oferi persoanele care posedă abilitățile de care aveți nevoie în timp ce oamenii dvs. lucrează alături de ei pentru a dobândi un nou set de abilități.

avantaje oursourcing IPI SOLUTIONS ROMÂNIAPont: Să presupunem că compania dvs. trebuie să actualizeze echipamente personalizate, dar inginerii dvs. nu au abilitățile necesare pentru a proiecta echipamentul nou și actualizat. Externalizarea acestui proiect și aducerea inginerilor externalizați să lucreze la fața locului le permite angajaților dvs. să învețe de la contractori, asigurându-se în același timp că treaba este realizată cu nivelul de calificare necesar. 

 

Avantaje outsourcing :: Cum să profitați la maximum de externalizare

Întreprinderile se gândesc adesea la externalizare doar în termeni de economii de costuri, dar externalizarea poate face mai mult decât cheltuieli mai mici. Pe măsură ce afacerea dvs. crește, externalizarea poate fi o modalitate de a promova inovația, de a vă perturba industria și de a accesa noi seturi de competențe care vă repoziționează compania pe piață. 4

Atunci când vă gândiți la modul în care externalizarea vă poate ajuta să vă dezvoltați, nu vă limitați la a analiza costul angajării contractorilor externi decât la gestionarea unei sarcini cu personalul dvs. actual. Concentrați-vă pe valoarea pe care expertiza unui antreprenor o adaugă companiei dvs. Fie prin extinderea producției, prin comercializarea companiei dvs. mai extinse sau prin perturbarea modului în care industria dvs. își desfășoară activitatea, externalizarea vă poate oferi o oportunitate pentru a inova, a vă dezvolta și a vă ridica deasupra concurenței.

 

Sursa articolului: The Ballance Small Business (Notă: articolul de pe blog-ul iPI Solutions România a fost adaptat pentru compania iPI Solutions România)

 

 


Compania iPI Solutions este o companie specializată în servicii de outsourcing (call-center și back-office), care însă nu se limitează doar la activitățile menționate. Pe lângă serviciile de call-center, procesare și operare date, compania oferă suport în crearea și administrarea site-urilor web, management-ul strategiilor de marketing, arhivare electronică a datelor dar și alte servicii pentru clienți persoane fizice și juridice. Lista serviciilor este disponibilă pe site-ul companiei, la adresa ipisolutions.ro.