Oferim servicii de call-center outbound, apelare clienți

La IPI Solutions, oferim o gamă largă de servicii de call-center outbound, fiecare conceput pentru a răspunde nevoilor specifice ale afacerii dumneavoastră și a vă ajuta să vă conectați eficient cu clienții. Serviciile noastre includ:

Servicii outbound campanii de sondare a opiniei publice și private și studii de piață

Realizăm campanii de sondare a opiniei și studii de piață pentru a vă oferi date valoroase și insight-uri pentru luarea deciziilor strategice. Procesul nostru implică colectarea și analiza datelor din sondaje, prezentarea rezultatelor sub formă de rapoarte detaliate și oferirea de recomandări pentru îmbunătățirea produselor și serviciilor dumneavoastră, astfel încât să puteți lua decizii informate pentru viitorul afacerii dumneavoastră.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de sondare a opiniei și studii de piață

Servicii outbound campanii de informare în masă în anumite domenii de activitate/pe anumite subiecte

Organizăm campanii de informare pentru a educa publicul despre anumite subiecte sau domenii de activitate, consolidând astfel conștientizarea mărcii și informarea corectă a clienților. Procesul nostru implică dezvoltarea conținutului informativ, crearea unei strategii de difuzare personalizate pentru audiența dumneavoastră și monitorizarea rezultatelor pentru a asigura impactul maxim.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de informare în masă în anumite domenii de activitate/pe anumite subiecte

Servicii outbound soluții de recuperare a datoriilor

Oferim soluții eficiente de recuperare a datoriilor, comunicând în mod profesionist cu clienții pentru a facilita achitarea obligațiilor financiare către compania dumneavoastră. Procesul nostru implică evaluarea situației financiare a debitorilor, stabilirea planurilor de rambursare personalizate și furnizarea de rapoarte periodice cu privire la progresul colectării datoriilor.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de recuperare a datoriilor

Servicii outbound actualizarea datelor personale ale clienților

Ne ocupăm de actualizarea și menținerea corectă a datelor personale ale clienților în baza de date, asigurând astfel că informațiile sunt actualizate și în conformitate cu reglementările GDPR. Procesul nostru implică verificarea datelor, contactarea clienților pentru a actualiza informațiile și menținerea unei evidențe precise, contribuind la menținerea securității datelor și la conformitatea cu legislația privind protecția datelor.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de actualizare a datelor personale ale clienților

Servicii outbound campanii de fidelizare a clienților

Implementăm campanii de fidelizare prin oferte personalizate, recomandări și interacțiuni continue, sporind loialitatea clienților și încurajând angajamentul pe termen lung. Procesul nostru implică segmentarea bazei de date, dezvoltarea de oferte personalizate și monitorizarea feedback-ului pentru a adapta strategiile de fidelizare și a menține o relație de lungă durată cu clienții dumneavoastră.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de campanii de fidelizare a clienților

Servicii outbound notificări și reamintiri pentru clienți

Trimitem notificări și reamintiri personalizate clienților despre ofertele speciale, evenimente sau schimbări importante, menținând un canal de comunicare activ și relevant. Procesul nostru implică dezvoltarea conținutului notificărilor, programarea trimiterii acestora în momentele potrivite și urmărirea răspunsului clienților, astfel încât să puteți menține clienții informați și angajați.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de notificări și reamintiri pentru clienți

Servicii outbound colectarea feedback-ului clientului post-vânzare

Colectăm feedback-ul clienților după vânzare pentru a evalua și îmbunătăți continuu produsele și serviciile oferite, contribuind la creșterea satisfacției clienților și la dezvoltarea afacerii dumneavoastră. Procesul nostru implică desfășurarea sondajelor post-vânzare, analiza feedback-ului și implementarea de îmbunătățiri în funcție de sugestiile clienților, astfel încât să puteți oferi o experiență mai bună clienților dumneavoastră.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de colectare a feedback-ului clienților post-vânzare

Servicii outbound comunicare proactivă pentru actualizări și noutăți

Furnizăm informații proactiv despre actualizări și noutăți relevante, asigurându-ne că clienții sunt mereu la curent cu cele mai recente evoluții și oferte ale companiei dumneavoastră. Procesul nostru implică dezvoltarea conținutului, stabilirea unui program de comunicare și monitorizarea impactului comunicărilor, astfel încât să puteți menține clienții informați și implicați în evoluția afacerii dumneavoastră.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de comunicare proactivă de actualizări și noutăți

Servicii outbound campanii de confirmare sau anulare a programărilor și rezervărilor

Organizăm campanii pentru confirmarea sau anularea programărilor și rezervărilor, facilitând gestionarea eficientă a acestora și minimizând potențialele neconcordanțe. Procesul nostru implică contactarea clienților pentru confirmare, actualizarea programărilor și gestionarea anulărilor, astfel încât să puteți asigura un program de lucru eficient și să mențineți clienții informați cu privire la programările lor.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de campanii de confirmare sau anulare a programărilor și rezervărilor

Servicii outbound campanii de reactivare a clienților inactivi sau vechi

Dezvoltăm campanii specializate pentru a reactiva clienții inactivi sau vechi, încurajându-i să reînnoiască interesul pentru serviciile și produsele oferite de compania dumneavoastră. Procesul nostru implică segmentarea clienților inactivi, crearea de oferte atractive și monitorizarea eficacității campaniilor de reactivare, astfel încât să puteți să recâștigați clienții și să creșteți veniturile afacerii dumneavoastră.
Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de campanii de reactivare a clienților inactivi sau vechi

Fiecare dintre aceste servicii este conceput pentru a vă oferi soluții eficiente de comunicare cu clienții, adaptate nevoilor unice ale afacerii dumneavoastră. Contactați IPI Solutions pentru a discuta despre cum putem personaliza aceste servicii pentru a vă sprijini obiectivele de afaceri și pentru a vă ajuta să construiți relații durabile cu clienții dumneavoastră.

Contact

Pentru a vă face o idee despre serviciile pe care vi le putem oferi și pentru a putea discuta detaliat despre ce putem face pentru compania dvs., vă rugăm să ne contactați folosind formularul de mai jos.

Corespondență

Str. Înfrățirii 6
Brașov, România

Telefon

021.555.28.48

Notă: Apăsând butonul 'Trimite mesajul' sunteți de acord ca toate datele scrise de dvs. în formular să fie trimise către noi și stocate în baza noastră de date. Ne puteți contacta oricând pentru ștergerea datelor furnizate, folosind același formular.